GIVEAWAY: My Jewellery armbandensetje GIVEAWAY: My Jewellery armbandensetje
GIVEAWAY: My Jewellery armbandensetje
Lees Ook
Line
Fashion Populair
Line
Populair TRENDS TRENDS
SHOP DE OUTFIT VAN SHOP DE OUTFIT VAN
DE STIJL VAN DE STIJL VAN
DUUR VS GOEDKOOP DUUR VS GOEDKOOP
HOT OR NOT HOT or NOT
Fashion Poll
Line
PollOp welke zomertrend kun jij niet wachten?

KOPZORGEN

Michelle Bakker
2002 keer gelezen
Kopzorgen

Nujij  Facebook  Twitter  Linkedin  Hyves  

Kopzorgen
01 Jul 2010, Donderdag

Het is zomer in Nederland, en hóe! De eerste dag in juli en de magische grens van de dertig graden wordt met gemak overschreden. Jarenlang mijn meest favoriete tijd van het jaar: gaf me een emmer en een schep of zette me in het zwembad en ik was instant blij. Inderdaad, dan heb ik het niet over de afgelopen jaren, want de zon en ik liggen steeds minder op één lijn.

Liggen anderen met gemak een middag lang als een ware tosti bruin te bakken, na een kwartier wordt de felle zon mij al te veel. En op de één of andere manier schaam ik mij daar voor. Ik ben de afgelopen tien jaar regelmatig met vriendinnen, mijn ouders of mijn zus op vakantie geweest. Iedere keer deed mijn gezelschap mij denken aan zo’n kippengrill op straat in Amsterdam. Lekker ronddraaien en maar bruiner en bruiner worden. En ik? Ik zit altijd als een afgeleefde oma onder een lullig parasolletje.

Ja mensen, Michelle heeft namelijk huidtype anderhalf, zo heb ik mij pas laten vertellen in een zonnestudio. An-der-half. Leuk om te weten is dat een albino huidtype één heeft. Ik heb anderhalf. Kortom, de kans dat ik een keer goed bruin word is net zo groot als Cristiano Ronaldo die ooit een goede verliezer wordt.

Gelukkig is het modebeeld allang niet meer zo dat we als veredelde wortels door het leven moeten gaan om mooi gevonden te worden, maar een lekker kleurtje staat nu eenmaal gewoon gezond. Niet gek dus dat ik in de zomer van 2005 snel een beetje kleur wilde kweken voor een geplande fotoshoot met mijn vriendinnen, die volgende dag. Juist, zo’n fotoreportage die iedereen doet als ze in Turkije of Griekenland zijn. Na een dag lang steunen, kreunen, puffen en vooral zweten was ik toch trots op mezelf dat ik de parasol links had laten liggen, of nou ja, staan. Een kleurtje zat er goed op en het had dit keer weinig weg van een kreeft. Al keuvelend over wat we de volgende dag aan zouden trekken, ging ik na een avond stappen met een gerust hart en een verhit hoofd naar bed.

Grappig dat je je lichaam door de jaren heen steeds beter leert kennen. Een dagje in de volle zon bleek achteraf namelijk een allerminst goed idee. Had ik mij de hele dag ingesmeerd met factor 50, was het mijn voorhoofd die het warme weer niet kon verdragen. In eerste instantie had ik niet door wat er aan de hand was, onthoud dat een avondje flink doorhalen nooit goed doet aan je verschijning, maar al snel bleek mijn complete voorhoofd opgezwollen door vocht. Je zult begrijpen dat als ik het al erg vond om met een stel witte benen op de foto te gaan, ik zowaar een hartverzakking kreeg bij het zien van mijn enigszins vervormde kop. Mooier kan ik het ook echt niet verwoorden.

Een kort telefoontje met de dokter in Nederland en ik wist weer iets meer over mezelf. Vol in de zon, mij niet (meer) gezien. Mijn scala aan hoeden, petjes en doekjes is sinds die beruchte zomer van 2005 flink verbreed en ik begin mijn hittefobie steeds meer voor lief nemen. Dit neemt niet weg dat de opmerkingen over (afwisselend, soms gecombineerd en niet per se in chronologische volgorde) melkflessen, rood haar en albino’s mij nog regelmatig kopzorgen bezorgen.

Gelukkig niet letterlijk, want daar kan alleen het zonnetje zélf voor zorgen.

Fijne zomer allemaal!!!!


Michelle

REACTIES

BLOG ARCHIEF VAN MICHELLE BAKKER (19)

Kwijlen bij de Jackie’s Bachelor List Party
01 Jul 2011
Festivals of fashion-tivals?
07 Jun 2011
Verjaardag 2.0
15 Mrt 2011
Copenhagen Fashion Week
01 Feb 2011
Lapland, here I come!
15 Dec 2010
Themafeestjes, traumafeestjes?
26 Okt 2010
Zware taak
14 Sep 2010
Kopzorgen
01 Jul 2010
Andere koffie
09 Feb 2010
Een groentje in groen
14 Jan 2010
Leugentje om bestwil
22 Okt 2009
Hakken en zagen
16 Sep 2009
Sturmachtige vreetbuien
16 Jul 2009
Lieve Michael,
01 Jul 2009
Ik ga op vakantie en neem mee... een hernia
10 Jun 2009
De heb-handicap
29 Apr 2009
Vrijheid van kledingsuiting
08 Apr 2009
Recessionista's
19 Mrt 2009
Kruistocht in skinny jeans
11 Mrt 2009
Menu Contact
Menu Adverteren
Menu Disclaimer
Menu Over FashionNewz.nl
NieuwsbriefTwitterRSS
Meld je aan voor de wekelijkse FashionNewz nieuwsbrief voor de nieuwste fashion tips, foto's en events.
Powered by Studio 23 - © 2014 FashionNewz.nl