Home Alles wat je moet weten over hyaluronzuur serum

Alles wat je moet weten over hyaluronzuur serum

by Fashionnewz
Alles wat je moet weten over hyaluronzuur serum

Hyaluronzuur is een stof die van nature door het lichaam wordt geproduceerd en veel in bindweefsel en zenuwweefsel voorkomt. Hyaluronzuur kan water aan zich binden en zorgt er zo voor dat de huid van voldoende vocht wordt voorzien. Daarnaast zorgt deze stof ook voor stevigheid van de huid. De productiesnelheid van hyaluronzuur neemt helaas af met de leeftijd. Hierdoor kunnen er rimpels ontstaan en kan de huid minder elastisch worden. Het is dan aan te raden om hyaluronzuur serum te gebruiken. Dit serum beschermt je huid tegen vochtverlies en voorkomt het ontstaan van rimpels. Hyaluronzuur kan gebruikt worden als anti-aging crème op gezicht, hals en decolleté om de huid hier strakker te maken. Daarnaast kan hyaluronzuur serum ook goed gebruikt worden ter bestrijding van acne en andere onzuiverheden. Ben je benieuwd naar wat hyaluronzuur serum voor jou kan betekenen? Hier lees je alles wat je moeten weten over dit product.

Wat kan hyaluronzuur serum voor je huid betekenen?

De voornaamste functie van hyaluronzuur is het vasthouden van vocht en daarmee het soepel houden van weefsel. Elk huidtype heeft voldoende vocht nodig. Wanneer bijvoorbeeld een vet huidtype een tekort aan vocht heeft, zal de huid meer talg gaan aanmaken. Het nadelige effect is dat poriën verstopt raken, puistjes ontstaan en de huid glimmend wordt. Hyaluronzuur kan deze effecten tegengaan. Hyaluronzuur serum zorgt ervoor dat de huid voorzien blijft van vocht en vult als het ware het oppervlak van de huid. Door het aantrekken van vocht kunnen rimpels gevuld worden, met als resultaat een strakkere huid. Daarnaast zorgt hyaluronzuur serum ervoor dat de huid gladder, zachter en minder rood is. Het voordeel van hyaluronzuur serum is dat dit product zowel onder als boven een laag make-up aangebracht kan worden.

De voordelen van hyaluronzuur serum

Naast het opnemen van vocht heeft hyaluronzuur serum nog vele andere voordelen. Om te beginnen heeft dit product antioxiderende eigenschappen. Dit houdt in dat hyaluronzuur de huid beschermt tegen vrije radicalen, moleculen die schade aan de huid aanbrengen. Verder bezit hyaluronzuur ook antibacteriële eigenschappen, waardoor het wondgenezing bevordert. Daarnaast helpt de vochtlaag die ontstaat vuil en andere irriterende stoffen af te stoten. Verder stimuleert hyaluronzuur de aanmaak van collageen, waardoor de huid elastisch en stevig wordt. Tot slot heeft hyaluronzuur serum een voordeel ten opzichte van een hyaluronzuur creme. Een serum is namelijk meer geconcentreerd, waardoor deze sterker werkt. Daardoor zijn de effecten van hyaluronzuur serum op de huid al binnen korte tijd zichtbaar.

Welke soorten zijn er?

Hyaluronzuur serums zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoogmoleculair hyaluronzuur serum en laagmoleculair hyaluronzuur serum. Hoogmoleculair hyaluronzuur serum bestaat uit relatief grote moleculen. Deze moleculen kunnen daarom niet de huidbarrière passeren. De voordelen van deze soort is dat de huid hierdoor gehydrateerd en gevoed wordt. Daarnaast werkt hoogmoleculair serum ontstekingsremmend en wordt de elasticiteit van de huid bevorderd. Het nadeel van dit type serum is dat deze alleen oppervlakkig werkt en daardoor ook geen langdurig effect heeft. De moleculen van een laagmoleculair serum zijn daarentegen relatief klein. Deze moleculen zijn dan ook wel in staat om de huidbarrière te passeren. Hierdoor is de werking langduriger en wordt vocht opgeslagen. Verder wordt de huid steviger en voller en worden rimpels verminderd. Het nadeel is dat laagmoleculair hyaluronzuur in weinig producten voorkomt.

Voor dagelijkse gebruik

Het is aan te raden om hyaluronzuur serum iedere dag, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken. In de ochtend kan het serum bijdragen aan het extra toedienen van vocht aan de huid. Zo blijft je huid de hele dag door zacht. ‘s Avonds en ‘s nachts kan hyaluronzuur serum het vochtverlies dat overdag is ontstaan aanvullen. Hierdoor krijgt je huid een jeugdige gloed. Hyaluronzuur is veilig te gebruiken bij alle huidtypen, omdat het van nature in iedere huid voorkomt. Breng het serum na het reinigen van de huid gelijkmatig aan op een vochtige huid. Gebruik na aanbrengen ook een hydraterende crème zodat het serum als het ware ingesloten wordt en zijn werk kan doen.

Tips bij het kiezen van een geschikte hyaluronzuur serum

Bij het kiezen van een geschikt serum is het erg belangrijk om één te kiezen die voor het lichaamsdeel waarop je het wilt aanbrengen geschikt is. Zo kunnen sommige serums alleen op het gezicht gebruikt worden, terwijl andere serums specifiek voor de lippen bedoeld zijn. Daarnaast zijn serums vaak ook specifiek voor een bepaald doeleind. De soort serum die je kiest hangt dus af of de huid moet worden gehydrateerd, rimpels moeten worden verminderd of onzuiverheden moeten worden tegengegaan. Kies tot slot voor een serum met minimaal 0,1% hyaluronzuur. Bij een lagere concentratie is het serum namelijk minder effectief.